Grilovanie kedykoľvek a kdekoľvek s elektrickými grilmi ETA

20.07.2021

Letná grilovacia sezóna je v plnom prúde. Radi by ste si grilované dobroty tiež dopriali, ale nemáte priestor na umiestnenie klasického grilu? Elektrický gril bude pre vás skvelým riešením. Vďaka svojim kompaktným rozmerom sa zmestí do každej kuchyne aj na balkón. A navyše ho môžete bez problémov využívať aj v chladnejších mesiacoch. Vyberte si ten pravý z ponuky značky ETA.

Elektrické grily sú ideálnym riešením do mestských bytov

Nie sú to len praktické rozmery, kvôli ktorým sa oplatí zaobstarať si elektrický gril. Dôvodov k nákupu je hneď niekoľko. Príprava jedla je rýchlejšia vďaka rýchlemu nahriatiu grilov. Nemusíte ani myslieť na neustále dokupovanie uhlia či plynu. Prevádzka elektrického grilu sa tak stáva lacnejšou. Dosky grilov značky ETA sú vybavené antiadhéznou úpravou, ktorá zabráni pripekaniu a pripaľovaniu. Takže príprava pokrmov je zdravšia a následná údržba je veľmi jednoduchá.

Výkonný profesionál ETA Torreo

Výkonný elektrický gril Torreo od značky ETA je skutočným profesionálom. So silným príkonom 2 000 W a integrovanými vykurovacími špirálami nie je potrebné zdĺhavo čakať na nahriatie dosiek. Do grilovania sa môžete pustiť takmer okamžite.

Dosky sa dajú otvoriť na 90° aj na 180°, pričom každá z nich disponuje rozmerom 34 × 24 cm. Po roztvorení získate veľkú grilovaciu plochu. Na hornej doske je možné nastaviť aj jej výšku.

ETA Torreo ponúka 6 automatických programov. Pokiaľ chcete mať teplotu pod dohľadom, môžete si ju sami regulovať, a to v rozmedzí od 80 do 240 °C. Na nahriatie a pripravenosť grilu vás upozorní zvuková signalizácia.

Súčasťou grilu je tiež odnímateľná teplotná sonda, vďaka ktorej budete mať vždy dokonalý prehľad o teplote grilovaného pokrmu. Praktickou vychytávkou je aj funkcia časovača, s ktorým si môžete nastaviť čas grilovania od 1 do 60 minút.
 

Gril je vyrobený s dôrazom na maximálnu bezpečnosť. Vďaka tepelne izolovanému držadlu a bezpečnostnej poistke nehrozí popálenie. Aj samotná údržba grilu ETA Torreo je príjemne jednoduchá. Všetok prebytočný tuk sa zhromažďuje v zbernej nádobe s kapacitou 0,2 l. Tú potom ľahko vyberiete a vylejete.

Môžete si zadarmo predĺžiť záruku na vykurovacie teleso ETA Torreo, a to až na 5 rokov. Aby ste túto službu mohli využiť, je nutné sa zaregistrovať na stránkach značky ETA. 

Otvorený stolový gril ETA Vital sa hodí milovníkom mäsa aj zeleniny

Elektrický gril ETA Vital s rozmermi 23 × 36 cm zapadne do každej kuchyne. Teplotu si môžete plynulo nastaviť tak, ako práve potrebujete. Vždy budete vedieť o prevádzke grilu vďaka svetelnej signalizácii.

ETA Vital sprevádzajú dve vymeniteľné dosky, ktoré sú skvele univerzálne. Kamennú dosku využijete na prepečenejšie a pomalšie grilovanie. Liatinovú naopak na rýchlu prípravu krvavých steakov. Bezdymový systém odtoku tuku a vody vás zbaví nepríjemného dymu v kuchyni.

Aj na vykurovacie teleso grilu ETA Vital si môžete zdarma predĺžiť záruku na 3 roky. Stačí sa zaregistrovať na stránkach značky ETA.

Šikovný elektrický kontaktný gril ETA Livero do každej domácnosti

S elektrickým kontaktným grilom ETA Livero si môžete grilovať 3 pozície grilovania. Pri grilovaní menšieho množstva jedla si vystačíte s jednou grilovacou plochou s rozmerom 22, 5 × 33,5 cm. Po sklopení o 180° získate dvojnásobne veľkú otvorenú grilovaciu plochu, na ktorú sa zmestí dostatočné množstvo mäsa i zeleniny. Gril môžete aj kompletne uzavrieť a využiť ho na pečenie toastov alebo mäsa. Teplotu je možné nastaviť v rozmedzí od 140 °C do 280 °C podľa vašej aktuálnej potreby. 

Ako správne grilovať na elektrickom grile?

Na záver máme pre vás pár jednoduchý tipov, ktoré vám zaručia dokonalý výsledok a uľahčia vám prácu v kuchyni.

  1. Gril by mal stáť vždy na rovnej pracovnej doske.
  2. Gril zapnite a nechajte ho rozohriať na požadovanú teplotu. Na grilovanie sú vhodné skôr vyššie teploty, ale rozhodujte sa vždy na základe konkrétnej potraviny.
  3. Aby ste si uľahčili grilovanie, môžete povrch zľahka potrieť olejom. Ak však gril má nepriľnavú vrstvu, alebo sa chystáte grilovať pokrmy naložené v olejovej marináde, môžete tento krok vynechať.
  4. Pripravené suroviny položte na rozpálený gril. Najlepšie výsledky dosiahnete s 1-1,5 cm hrubými plátkami. Keď sú z polovice opečené, obráťte ich pomocou klieští na grilovanie či obracačky. Nepoužívajte kovové náčinie.
  5. Ak pripravujete rôzne druhy potravín za sebou (napríklad mäso, ryby a zeleninu), dosky medzi jednotlivými chodmi opatrne očistite od zvyškov. Najlepšie vám to pôjde pomocou drevenej obracačky, stierky alebo papierovej utierky.
  6. Po skončený gril vypnite, odpojte zo zásuvky a nechajte ho vychladnúť. Grilovacie platne umyte horúcou vodou a saponátom, aby ste ich zbavili nečistôt a mastnoty. Gril potom očistite vlhkou špongiou.

Grilovaný melón

Skúste tento rok niečo nevšedné. Napríklad náš recept na grilovaný vodný melón.

Ingrediencie:

• ¼ vodného melóna

• 3 lyžice trstinového cukru

• 1,5 lyžičky soli

• Nastrúhaná kôra z limetky

• Olej na potretie grilu

• Na dochutenie: kyslá smotana či grécky jogurt

Postup:

V malej miske zmiešajte trstinový cukor, soľ a limetkovú kôru. Lyžičku pripravenej zmesi si odložte bokom. Melón nakrájajte, vyskladajte na plech, posypte zostávajúcou zmesou a nechajte 15 minút odpočívať. Prebytočnú vodu z melóna odsajte papierovou utierkou.

Elektrický gril rozpáľte a zľahka ho potrite olejom. Melón vyskladajte na gril a nechajte ho opekať približne 2 až 3 minúty z každej strany (kým sa neobjavia typické stopy po grilovaní). Melón potom dajte na tanier a posypte zvyšnou zmesou. Podávajte s kyslou smotanou alebo gréckym jogurtom.

 

Ďalšie aktuality